Sport en ontspanning tijdens de zwangerschap - 3 tips voor een beter herstel

Als je in verwachting bent, is je herstel na het sporten nog belangrijker dan normaal. Je lijf werkt hard om een kindje te maken .   B loed en zuurstof  moeten worden verdeeld tussen jullie twee. Met al deze processen gaande in je lijf is het bijkomen van een  work -out  nog  eens extra  belangrijk. Hierbij  wat  tips die je kan  toepassen  om optimaal te herstellen na je  work - outs. Ook handig voor als je (nog) niet  (meer)  zwanger bent, trouwens!  

Drink  voldoende extra  water  

Water is altijd essentieel voor ons, maar tijdens de zwangerschap nog eens extra. En als je zwanger bent én een  work -out hebt gedaan dus extra- extra Uitdroging kan namelijk een negatief effect hebben op jou en je kleintje. Heb je gezweet tijdens een  work - out? Dan heb je dus nog meer vocht nodig. Vergeet daarom niet je waterfles constant bij te vullen!    

Voed je lijf goed  

Niet alleen je vochtinname is belangrijk, ook wat je eet in je zwangerschap is van belang voor je herstel. Daarom hier even kort wat je ongeveer binnen moeten krijgen aan macronutriënten.  
 
Vet Vet is een belangrijke bron van calorieën en vitamines tijdens de zwangerschap, dus  vermijdt  het niet! De aanbeveling is dat minstens 20 procent van je dagelijkse calorieën als een zwangere, sportende vrouw van vet komt.   
 
Eiwitten : Van eiwitten wil je ongeveer 1,8 gram per kilo lichaamsgewicht per dag  binnenkrijgen. Dit geldt  ook als je niet zwanger bent en geregeld sport.   
 
Vezels : Genoeg vezels binnenkrijgen is ook belangrijk!  Als ‘gezonde’ vrouw is het doel 30 gram per dag. Ben je zwanger? Dan kan je beter 35 gram per dag proberen te halen.  Vezels bevorderen namelijk je stoelgang, die vaak van slag is tijdens de zwangerschap.  

Het kan misschien een uitdaging zijn om deze doelen te halen als je misselijk bent of hele andere  cravings  hebt , maar het is zeker voordelig voor jou en je baby.    

Pak je rust  

Je lichaam is constant druk in de weer om je kindje te ontwikkelen. Het is goed om te blijven sporten, maar ontspannen is nog veel belangrijker! Niet alleen voor je lijf, bekkenbodem en  mindset , maar ook als voorbereiding op je bevalling. Gun jezelf daarom een momentje rust wanneer het kan en geef je lijf de kans om op te laden na een training.

Dit kan door middel van yoga, een kopje  thee drinken  op de bank, maar ook door heerlijk te gaan  floaten Floaten  doe je in een bad met magnesiumvlokken. Hierdoor voel je je niet alleen gewichtsloos - heerlijk dus om even de druk van je buik te halen - maar ook helemaal zen en opgeladen na een  floatsessie Het magnesium uit het bad wordt goed opgenomen door je huid. Wist je dat dat  magnesium  niet alleen goed is als suppletie voor sportende vrouwen, maar ook voor de rusteloze benen die je tijdens je zwangerschap kan krijgen?  

Vind jij het ook belangrijk om tijdens je zwangerschap verantwoord in beweging te blijven, en ook nog eens goed te herstellen en te ontspannen? Kom dan bij VROUW Fitness Boutique sporten (PowerMama Fitness) en ga vervolgens heerlijk bijkomen tijdens een floatsessie bij de RESETSPA.  Als  PowerMama  ontvang je namelijk ook een gratis zakje magnesiumvlokken voor thuis en een  kortingsbon  voor  floaten  met z’n twee.